İş kurmak isteyen yeni yatırımcılar ve işini daha ileriye taşımak isteyen şirket sahipleri, alabilecekleri teşvik ve hibeler hakkında bilgi alabilmek için yardıma ihtiyaç duyarlar. Alacakları profesyonel yardım ile şirket kurmak ve şirketlerini daha ileriye götürmek için gerekli olan bilgileri, hızlı ve kolayca halledebilirler. Alanında uzman KOSGEB danışmanları ile şirketiniz için gerekli olan projenin yazımı, başvuru ve devamında takip süreçlerini sizin için yönetiyor, revize edilmesi gereken konuları hızlıca revize ediyor ve projenin kabul olmasına ilişkin tüm şartları eksiksiz şekilde tamamlıyoruz. Bu işlemleri sizin adınıza yaparken hem zamandan hem de maaliyetten tasarruf sağlamanıza yardımcı oluyoruz. Projenizi sunduğunuz ilk andan itibaren, projeniz uzmanlarımız tarafından analiz ediliyor ve şirketinize lazım olan ve en uygun teşvik programı konusunda bilgilendirilme hizmeti alıyorsunuz.
KOSGEB Geri Ödemesiz Kredi Veriyor Mu?
KOSGEB, maalesef bütün programlarında olmasa bile bazı destek paketlerinde geri ödemesiz şekilde kredi imkanı sunmaktadır. Örnek vermek gerekirse KOBİGEL-KOBİ Gelişim Programı’nda işletme çalışanlarının giderleri çıkartıldığında, kalan tüm giderler için %60 oranında bir destek sağlanmaktadır. Bu desteğin %70’i geri ödemeli olarak verilmektedir. Geriye kalan kısım ise geri ödemesizdir. Personele ait desteklerde ise işletmenin sahip olduğu desteklere bakılmaksızın özel olarak hesaplanarak gereken hesap ve limitler belirlenmektedir. Eğer şirketiniz bazı projeler için daha fazla desteğe ihtiyaç duyacak olursa, KOSGEB’e başvurarak limit arttırımı talebinde bulunabilir. Aldığınız destek programı sınırlarınca taleplerinize geri dönüş yapılmaktadır.
KOSGEB’e Kimler Başvurabilir?
Sektöre giren ve sektörde olan her kişi maalesef KOSGEB yardımlarından faydalanamamaktadır. Bu desteklerden yararlanabilmek için öncelikle bazı şartları sağlıyor olmak gerekiyor. KOSGEB aslında bakanlık ve girişimci arasında bir köprü görevi üstlenerek, gerekli olan finansman desteğin sağlanmasında görev almaktadır. KOSGEB desteğinden yararlanabilmek için gerekli olan koşullar aşağıdaki gibidir;
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
- 18 yaşını tamamlamış olması,
- KOSGEB tarafından verilen eğitimleri almış olması,
- Genç girişimci geliştirme programlarına katılmış ve mezun olmuş olması,
- İŞGEM içerisinde yer alan girişimcilerden 1 sene içinde işletme açmış olması,
- Beyanname doldurmuş olması,
- KOSGEB veri tabanına kayıtlı olunması
Yukarıdaki şartları karşılayan kişiler KOSGEB desteklerine başvuru yapabilirler.
KOSGEB Tarafından Verilen Destekler Nelerdir?
- Girişimciliği Geliştirme Destek Programı
- İş birliği Güç birliği Destek Programı
- KOBİ Proje Destek Programı
- Genel Destek Programı
- AR-GE, İnovasyon Destek Programı
- KOBİGEL-KOBİ
- TEKNOYATIRIM
- Tematik Proje Destek Programı
- Kredi Faiz Desteği
- KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri
- Stratejik Ürün Destek Programı
- Endüstriyel Uygulama Destek Programı
- TEKNOPAZAR
- Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı
- Gelişen İşletmeler Pazarı KOBİ Destek Programı
- Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı
Gibi birçok kalemde destek sağlanmaktadır ayrıca her başlığın altında daha da ayrıntılı destek paketleri bulunmaktadır.